sobota 6. února 2010

Z práce rovnou na výlet

Práce o státním volnu proběhla celkem v klidu - přišel sem až na 9, ale sem zvědavej, kolik dostanem. Oficiálně máme mít 1,5 násobek platu, ale majitel nás prej vyplatí hotově... No každopádně sem dneska i chvilinku vařil :D Ve 2 sem už ale skončil a jel se domů sbalit na můj tří denní výlet do Welingtonu. Doma mě čekalo milé překvapení ve formě tradičního maorského jídla - hangi. Zajímavá směs různých mas, brambor a zeleniny - můžu si odfajfkovat další položku. Rychle sem naházel věci do auta, nakoupil, natankoval a po půl 4 vyrazil.
První zajímavé místo po cestě (resp. s 20km zajížďkou) byly vodopády s kratší procházkou Maraetotara Falls. Říkal sem si, zda se nestavit po cestě přes Hastings za klukama (co známe z jednoho hostelu), ale nakonec sem je potkal u vodopádu ;) voda krásně a hlavně hoodně ryvhle osvěžila, ale nějak sem nedořeešil svoje skákání do vody od vodopádu, protože sem si tam nahoru přinesl i foťák... co už, jedem dál. Další zastávku tentokrát vážně po cestě sem si udělal ve vesničce Norsewood - jak již název napovídá, jde o starousedlíku ze severní Evropy, ale neměli tu na růžích ustláno. Každopádně vesnička působí dost pohodově, až místy úsměvně, ale lepší než Dannevirke, který se mi vůbec nelíbilo.
Víc už toho stihnout nešlo - ujel sem nějakých 250km, uvařil véču (no vlastně zarověň i snídani a možná  aj oběd :) nějakou pěknou fotečku nahraju zítra...

Žádné komentáře:

Okomentovat